15 minute pana la Viena

Viena, capitala culturii si a civizilizatiei europene

Muzee Viena

Viena este considerata nu doar capitala muzicii si a valsului, ci este si pe primul loc in lume in ceia ce priveste nivelul de trai si calitatea vietii !!  Curatenie, ordine, cultura si civilizatie – acesti parametri caracterizeaza Viena, care este si va ramane in topul primelor trei destinatii turistice mondiale !

Viena – Anual milioane de turisti

Indiferent de anotimp, frumusetile orasului atrag milioane de turisti din lumea-ntreaga,  mai ales in luna Decembrie  farmecul  pietelor de Craciun  fiind unul deosebit !! Vinul fiert (Punsch) incalzeste nu doar trupul ci si atmosfera serilor vieneze!

Dupa sarbatori excursiile la Viena au un caracter comercial … Shopping fara pauza de dimineata pana seara!

In perioada reducerilor masive din 3, 4 Ianuarie pana la inceputul lui Februarie, centrele comerciale sunt asaltate de cumparatori din toate tarile invecinate, printre care bineinteles ca nici romanii nu lipsesc … sunt chiar din ce in ce mai multi !!

Viena este datorita suprafeţei sale de numai 414,65 km² cel mai mic land al  Austriei şi totodata singurul land care nu se invecineaza pe nici una din granitele sale cu un o alta tara. Intrucat este regiune autonoma, cu statut special, în cadrul republicii federale din care face parte.

Viena – Zona verde

Viena este considerată a fi regiunea cu cea mai mare suprafaţă destinată parcurilor şi grădinilor, care se bucură de un procent semnificativ de 28,4%, reprezentând 117,76 km². Apele reprezintă 4,6%, adică o suprafaţă de numai 19,1 km², fiind prezente pe o mai mare întindere în Burgenland. Dispune de suprafeţe construite şi de o infrastructură mult extinse în raport cu suprafaţa sa. 11,3% din suprafaţă este alocată construcţiilor, 11,1% reprezintă suprafaţa ocupată de reţelele de circulaţie, altele decât cele pe şine, care acoperă la rândul lor 2,2% din suprafaţa totală a landului.

Viena se numără printre cele patru regiuni cultivatoare de viţă de vie. 1,7% din suprafaţă a fost atribuită viticulturii, în timp ce suprafaţa împădurită acoperă 16,6%, iar agricultura se realizează pe 15,8% din totalul suprafeţei acestei regiuni. Va asteptam la Viena.

This post is also available in: Engleză

Rezervare