Ghid Turistic la Viena

Am pregatit pentru dvs un ” ghid turistic la Viena ”  pe care-l puteti oricand accesa si cu ajutorul caruia excursia dvs in capitala Austriei va fi mult mai usor de organizat. Veti castiga timp si economisi bani urmand recomandarile noastre.

Pentru oaspetii nostri cazati la hotel am realizat un traseu turistic pentru mai multe zile in functie de durata sederii.

In primul rand va punem la dispozitie harta mare a Vienei, impreuna cu traseele mijloacelor de transport in comun si cu mersul trenului urban S 7, harta pe care o veti gasi la receptia hotelului.

Masina dvs ramane in siguranta la hotel unde aveti parcarea gratuita !

De la hotel pana la statia de transport in comun mergeti 7, 8 minute pe jos.
Biletul sau abonamentul se cumpara de la automatele aflate in pasajul subteran al statiei. Bineinteles ca poate fi achizionat din oricare statie de metrou din Viena.

Automatul are meniu in mai multe limbi straine. Cunoscatorii de limba engleza vor putea achizitiona cu usurinta biletele sau abonamentele dorite.

Puteti achita cu bancnote mici (5-10-20 euro) sau monezi.

Transportul in comun are urmatoarele preturi :
Bilet simplu 2,40 €/pers.; Abonamente:  24 ore = 8.10 €/pers.;  48 ore = 14.10 €/pers.;  72 ore/Saptamana = 17.10 €/pers.

De la hotel pana la statia Rennweg faceti cca 15 minute cu trenul urban S 7. Coborati la aceasta statie si mergeti pe jos cateva sute de metri pana la Belvedere. Langa palatul Belvedere se afla si Gradina Botanica a universitatii din Viena pe care o puteti vizita GRATUIT…merita a fi vizitata. Detalii suplimentare si traseul turistic optimal de la Belvedere spre centrul Vienei gasiti pe site-ul nostru intr-un articol referitor la calatoria cu Trenul Transilvania de la Cluj la Viena, tren care ajunge in gara centrala Hauptbahnhof Wien.

Ghid turistic la Viena pentru prima zi

Daca doriti sa incepeti vizitarea chiar din centrul Vienei, atunci mergeti inca o statie pana la Wien Mitte/Landstrasse. In apropierea acestei statii centrale, la doar cateva sute de metri, se afla parcul orasului unde-i celebra statuie aurita a lui Johann Strauss cat si a mai multor personalitati din viata muzicala si culturala austriaca si vieneza…

Transport in comun Viena

Mai jos aveti o harta in limba romana, facuta special pentru dvs ca turist roman.

Dati clic aici pe  => Obiective Turistice Viena si veti putea vizita toate obiectivele turistice importante din centrul Vienei. Cu ajutorul acestei harti turistice va puteti organiza vizitarea muzeelor, bisericilor, catedralei, operei vieneze intr-o ordine realistica pentru a castiga timp.

Centrul Vienei este relativ mic ca suprafata, astfel odata ajunsi in Wien Mitte /Landstrasse puteti incepe plimbarea si vizitarea fara sa folositi mijloace de transport.
Recomand celor care inca nu au mai fost la Viena, sa intreprinda mai intai un tur al centrului cu tramvaiul 1 pentru asi face o ideie generala despre oras, apoi sa porneasca pe jos…

1 .Pentru Stephansdom, Hofburg, Primaria Vienei, Parlament, Mariahilferstrasse (shopping), lauti metroul portocaliu, U 3, din Wien Mitte/Landstrasse si mergeti 2 statii, respectiv 3, 4 sau 5 exact in ordinea obiectivelor mentionate.

2. Pentru Prater (Muzeul Figurilor de ceara, Roata mare),  luati metroul rosu, U 1, din fata catedralei Stephansdom, si mergeti 3 statii, iar pentru Donauturm (turnul Dunarii), mergeti 7 statii (coborati la statia Alte Donau). In turn se urca cu un lift de mare viteza pala la 170 metri inaltime, de unde admirati panorama Vienei. Puteti servi o gustare sau mai bine : savurati o cina romantica in al  „noua-lea cer ” !! Restaurantul din nori, ofera pachete romantice la 24 euro pentru cei care-si doresc astfel de momente unice…

Ghid turistic Viena

3. Din Wien Mitte/Landstrasse, luati metroul verde, U 4, pentru Palatul si gradina de la Schönbrunn, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice la Viena.