Turnul Dunarii (Donau Turm) si Parcul Dunarii (Donaupark) din Viena

Obiectiv Turistic Viena - Turnul Dunarii (Donau Turm) si Parcul Dunarii (Donaupark) din Viena adăugare la planul meu de călătorie

Informații utile

 • Adresa : Donauturmstraße 4, 1220 Wien
 • Website: www.donauturm.at
 • Telefon pentru rezervari: +43 1 263 35 72
 • Program: Luni – Duminica 10:00 – 00:00 (sărbători legale, 10:00 – 17:00 ultima urcare la ora 11:30 p.m.)
 • Există locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități
 • Sunt permiși câinii însoțitori pentru nevăzători

Stiati ca:

 • Turnul Dunarii (Donauturm) a fost construit în perioada 1962–1964, fiind proiectat de arhitectul Hannes Lintl, pentru pregătirea Spectacolului Horticultural Internațional din Viena, 1964
 • Este una dintre cele mai inalte constructii din Austria, are 252 de metri si ocupa locul 75 printre cele mai înalte turnuri din lume.
 • Este situat în mijlocul Parculului Dunarii (Donaupark), care a fost construit pentru a găzdui târgul horticultor din districtul 22 Viena, Donaustadt, în apropierea malului nordic al Dunării.
 • Sunt două restaurante rotative la o înălțime de 161,2 și 169,4 metri care oferă o vedere variată asupra capitalei austriece și a Dunării
 • Este dotat cu două lifturi rapide, care vă vor conduce în 35 de secunde pe terasa panoramică

Sugestii

Obiectiv Turistic Viena - Turnul Dunarii (Donau Turm) si Parcul Dunarii (Donaupark) din Viena adăugare la planul meu de călătorie


Galerie foto - Turnul Dunarii (Donau Turm) si Parcul Dunarii (Donaupark) din Viena

Mai multe informatii despre Turnul Dunarii – Obiectiv Turistic Viena

Având o înățime de 252 de metri, turnul observator, Donauturm este dotat cu două lifturi rapide, care vă vor conduce în 35 de secunde pe terasa panoramică situată la 155 de metri înălțime, de unde aveţi cea mai frumoasă perspectivă asupra Vienei.

Panorama de 360 de grade asupra Vienei este magnifică. Proaspăt renovat, Donauturm ni se dezvăluie într-o nouă strălucire. Mai bine spus ar fi că turnul îşi revelează acum vechea sa strălucire. Restaurantul din turn, care se roteşte în jurul axei proprii şi cafeneaua turnului de la înălţimea de 170 de metri au fost restaurate în stilul anilor 60. Într-o interpretare modernă am putea spune că au fost aduse la cel mai înalt nivel al tehnicii. Turnul observator Donauturm a fost ridicat în 1964, cu ocazia unei expoziţii dedicate grădinilor vieneze.

Ecranele panoramice interactive de pe platformele indoor şi outdoor, situate la o înălţime de 155 de metri vă informează în opt limbi despre atracţiile turistice, aflate de jur împrejur. În zona de acces nou adaptată există peste 60 de ecrane tactile multimedia, care permit o percepere inedită a istoriei turnului.

O atracţie turistică absolută este însă panorama. În niciun alt loc din acest oraş nu există o vedere mai bună asupra Vienei şi Dunării.

Artă culinară la picioarele Turnului Observator Donauturm

Turnul observator Donauturm are o ofertă culinară şi pe pământ. Donaubräu este axat pe arta culinară austriacă şi are o terasă pentru aproximativ 430 de persoane. Specialitatea este berea proprie a restaurantului Donaubräu. Cafeneaua din imediata apropiere, Donaucafé vă invită la cafea şi prăjituri.

Începând cu 1 aprilie 2019, între staţiile Alte Donau (U1) şi Neue Donau (U6) circula autobuzul 20A .

Astfel se poate ajunge si cu mijloacele de transport in comun până la Turnul Dunării.