15 minute pana la Viena

15 minute pana la Viena, capitala culturii si a civizilizatiei europene

15 minute pana la VIENA

15 minute pana la VIENA

15 minute pana la Viena sunt de mers spre centru de la Pensiunea Lucinel ! Viena, care este considerata nu doar capitala muzicii si a valsului, ci este si pe primul loc in lume in ceia ce priveste nivelul de trai si calitatea vietii !!  Curatenie, ordine, cultura si civilizatie – acesti parametri caracterizeaza Viena. Orasul este si va ramane in topul primelor trei destinatii turistice mondiale ! Totodata a inregistrat o crestere demografica rapida in ultimii 25 de ani. Din statistici peste 200 de mii de locuitori actuali vin din tarile est europene. Fara a mai vorbi de emigrarea continua din tarile orientale spre centrul europei care contribuie la cresterea vremelnica a populatiei.

15 minute pana la Viena unde vin anual milioane de turisti

Muzee Viena

Indiferent de anotimp, frumusetile orasului atrag milioane de turisti din lumea-ntreaga,  mai ales in luna Decembrie  farmecul  pietelor de Craciun  fiind unul deosebit !! Vinul fiert (Punsch) incalzeste nu doar trupul ci si atmosfera serilor vieneze!

Dupa sarbatori excursiile la Viena au un caracter comercial … Shopping fara pauza de dimineata pana seara!

In perioada reducerilor masive din 3, 4 Ianuarie pana la inceputul lui Februarie, centrele comerciale sunt asaltate de cumparatori din toate tarile invecinate, printre care bineinteles ca nici romanii nu lipsesc … sunt chiar din ce in ce mai multi !!

Viena este datorita suprafetei sale de numai 414,65 km² cel mai mic land al  Austriei si totodata singurul land care nu se invecineaza pe nici una din granitele sale cu un o alta tara. Intrucat este regiune autonoma, cu statut special, în cadrul republicii federale din care face parte.

15 minute pana la Viena din zona verde

15 minute pana in centrul VIENEI

15 minute pana in centrul VIENEI

Capitala Austriei este considerata a fi regiunea cu cea mai mare suprafata destinata parcurilor si gradinilor, care se bucura de un procent semnificativ de 28,4%, reprezentând 117,76 km². Apele reprezinta 4,6%, adică o suprafata de numai 19,1 km², fiind prezente pe o mai mare întindere în Burgenland. Dispune de suprafete construite şi de o infrastructura mult extinse în raport cu suprafata sa. 11,3% din suprafata este alocata construcţiilor, 11,1% reprezinta suprafata ocupată de reţelele de circulaţie, altele decât cele pe şine, care acoperă la rândul lor 2,2% din suprafaţa totală a landului.

Viena se numără printre cele patru regiuni cultivatoare de viţă de vie. 1,7% din suprafaţă a fost atribuită viticulturii, în timp ce suprafaţa împădurită acoperă 16,6%, iar agricultura se realizează pe 15,8% din totalul suprafeţei acestei regiuni. De la pensiune sunt 15 minute pana la Viena.