5 minute pe jos pana la Dunare

Oraşul istoric Viena a fost ridicat numai în partea de sud a Dunării, ulterior, inca din evul mediu, odata cu extinderea orasul a cuprins si zonele din  nord-est . La intersecţia marilor drumuri europene Viena a cunoscut o dezvoltare rapida datorita comertului cat si a transportului fluvial. Dunărea formează aici mai multe braţe, care cuprind numeroase insule.Dunărea este al doilea ca lungime între fluviile Europei  izvorand din munţii Pădurea Neagră (Germania) sub forma a două râuri numite Brigach şi Breg .

Ele isi au izvorul  sub vârful Kandel (1241m), şi se unesc în Donaueschingen (678m) în curtea castelului Fürstenberg. Dunărea curge către sud-est pe o distanţă de aproximativ 2860 km, până la Marea Neagră. La vărsarea râului în Marea Neagră s-a format Delta Dunării.  Fluviul a avut  o importanta hotaratoare pentru populatiile din zona centrala a europei, a fost si este inca o sursa de inspiratie …

Pensiunea Lucinel este situata la citeva sute de metri de Dunare, intr-o zona curata si linistita in imediata apropiere a luncii Dunarii (cca 100 m) .

Puteti intreprinde  drumetii direct de la pensiune de unde  pornesc zeci de km de poteci si drumuri amenajate care va asteapta in orice anotimp al anului !!

Vara se poate innota  in Dunare, mai ales in zona noastra firul apei este lin, totodata pe faleza sunt scari metalice pana la apa…