Balul Operei de stat din Viena

Balul Operei de stat din Viena, evenimentul monden numarul 1 in lume !

Balul operei de stat din Viena

Balul operei de stat din Viena

Balul Operei de stat din Viena este un mare eveniment monden ce are loc anual. Alaturi de concertul de Anul Nou, Balul Operei de stat din Viena, face parte din evenimentele de renume mondial ! Astfel, in pregatirea balului, auditoriumul operei se transforma la propriu, peste noapte, intr-o veritabila sala de bal, scaunele fiind inlaturate si o noua podea este instalata pentru a fi la nivel cu scena. Inceputurile acestui eveniment se regasesc in decembrie 1877, cand imparatul Franz Joseph a ingaduit organizarea unui bal in Opera Curtii Regale. Deschiderea balului a fost facuta cu Marsul Nuptial din piesa lui Shakespeare “Visul unei nopti de vara”, fiind urmata de numere diversificate ale solistilor si corurilor. Numarul de inchidere al balului a fost dirijat personal de catre Johann Strauss. Veniturile incasate de pe urma acestui prim bal au fost satisfacatoare, incat au fost organizate si alte baluri in lunile ce au urmat.

Balul Operei de stat din Viena, cu 136 de ani, mai „batran” decat jocurile olimpice moderne !

Desi balurile au fost tinute aproape in fiecare an incepand cu 1877, perioadele Primului si celui de-al Doilea Razboi Mondial au facut necesara intreruperea acestui eveniment. Pe langa aceste doua razboaie, in 1991, din cauza Razboiului din Golful Persic, balul a fost anulat in acel an. Tinuta vestimentara pentru balul de anul acesta a constat in frac si cravata alba pentru barbati si rochii de seara lungi pentru femei.

Balul Operei de stat din Viena, un fel de „Oscar” al lumii mondene !

Bal opera Viena

Bal opera Viena

Evenimentul din acest an a atras numeroase personalitati, atat din lumea mondena cat si magnati ai industriei locale. Totodata au fost prezenti  diversi oameni de afaceri din Europa cat si din intreaga lume ! Printre acestia, se numara si designerul de moda german Harald Gloeoeckler, care a mentionat ca Balul Operei de stat de la Viena este un eveniment ce poate fi comparat in splendoarea sa, doar cu Gala Premiilor Oscar. De asemenea, au fost prezenti si personalitati precum magnatul Richard Lugner, alaturi de Hilary Swank si actrita de origine americana Mira Sorvino.

Cateva evenimente similare au loc in lume, printre acestea numarandu-se Balul Operei din Dubai si un alt bal din New York, nefiind afiliate insa cu cel din Viena. Desi vremurile se schimba, uneori nu in bine, organizatorii balului se straduiesc sa pastreze neschimbate traditiile si desfasurarea balului, pentru a pastra originalitatea evenimentului. Balul Operei de stat din Vienna din anul urmator, va avea loc pe 27 februarie 2014, invitatii fiind primiti incepand cu ora 20:30 iar balul propriu-zis va incepe la ora 22:00. Viena atrage anual cu nenumaratele sale castele, muzee, teatre, biserici si monumente, milioane de turisti din lumea-ntreaga…iar celebritatile sunt atrase cu Balul Operei de stat din Viena  😉