Balul Operei din Viena

Balul Operei din Viena

Peste 70 de camioane pline de materiale si aparatura pentru balul Operei din Viena !

 

Balul operei din Viena

Balul operei din Viena

Pregatirile pentru balul Operei din Viena incep imediat dupa ultimul spectacol saptamanal. Abia cazuta cortina ultimului act, lucrarile de amenajare interioare incep cu schimbarea podelelor si transformarea lojelor. Peste 70 de camioane pline cu materiale si aparatura sunt necesare pentru a realiza aceasta metamorfoza unica a lojelor si locului de dans, unde vor valsa  cei peste 500  de invitati.  Cca 340 m² de parchet sunt anual schimbati cu aceasta ocazie !!

Balul operei din Viena, organizat timp de 20 de ani de romanul Ioan Holender

Dupa o ” domnie” romaneasca  de aproape 20 de ani a D-lui Ioan Holender, originar din Timisoara, fiind unul dintre cei mai cunoscuti si faimosi romani din lume, (putini cetateni romani au stiut acest lucru !!), noul director, Dominique Meyer, care organizeaza incepand cu acest an balul operei din Viena,  urmareste cu mare atentie, desfasurarea amenajarilor speciale la care este supusa institutia vieneza.

Cca. 50.000 de flori  sunt anual aduse din Insula Mauritius si din Olanda pentru balul vienez si sunt folosite pentru decoratiuni speciale.

Printre invitatii de onoare,soprana Angela Gheorghiu, care va deschide astăzi cea de-a 56-a ediţie a celebrului bal caritabil al operei, fiind  acompaniată de orchestra operei din capitala Austriei,  dirijata de Georges Prêtre. Oaspeti speciali vor fi actorii Roger Moore si Brigitte Nielsen, care a devenit acum cateva saptamani in Australia” Regina Junglei „.

Vor fi prezenti bineinteles si personalitati din lumea politica austriaca.  Presedintele Heinz Fischer impreuna cu sotia Margit, precum si numerosi reprezentanti ai guvernului si parlamentului austriac in frunte cu cancelarul Werner Faymann.

In zona centurii centrului, celebrul  Ring  vienez, circulatia va fi deviata si oprita temporar in aceasta seara deosebita.

Balul operei din Viena, eveniment monden anual

Balul operei din Viena, este pe langa concertul de An Nou al Filarmonicii, unul dintre principalele evenimente culturale si mondene care are loc la Viena.

Viena, declarata de catre UNESCO ca mostenire a culturii universale, atrage anual, datorita obiectivelor turistice de mare insemnatate culturala si istorica, milioane de turisti din lumea-ntreaga, si cu atat mai multe persoanalitati sunt atrase cu ocazia acestui mare eveniment monden anual cum este balul operei din Viena !