Gradina zoologica Schönbrunn, obiectiv turistic la Viena !

Gradina Zoologica Schönbrunn – Pricipalul obiectiv turistic la Viena

Gradina Zoologica Schönbrunn este „asezata” pe domeniul castelului Schönbrunn de la Viena, pe langa alte numeroase atractii. Gradina zoologica Schönbrun face parte din patrimoniul UNESCO, fiind inaugurata in timpul imparatesei Maria Teresa. Aici se afla „casa” celor peste 500 de specii de animale, unele pe cale de disparitie, fiind totodata si una din cele mai frumoase gradini zoologice din Europa.

Turistii sunt respectuos indrumati sa viziteze de la A (antilope) la Z (zebre), urmand un curs bine stabilit, o incursiune in lumea fascinanta a animalelor, unde pot fi observati ursi panda, tigri, elefanti, urangutani si multe alte animale exotice. O vizita aici ofera o experienta unica, mediul inconjurator aratand mai mult ca un fragment din locul originar al fiecarei specii, si nu ca o banala gradina zoologica. La Schönbrunn, fiecare zona este amplasata atent si gandit pentru a oferi un maxim de spatiu si realism speciei respective, pentru a incerca sa elimine pe cat posibil stresul captivitatii, si de ce nu, pentru a favoriza reproducerea speciei in conditii naturale.

Gradina zoologica Schönbrunn

Gradina zoologica Schönbrunn

 

Arca lui Noe  pe pamant austriac – Gradina zoologica Schönbrunn

Frumusetea imprejurimilor incepe de cand turistul coboara din trenuletul care asigura turul domeniului Schönbrunn. Aici, la “statia” Gradina Zoologica, esti deja parca in alta lume. Padurea inalta, cu foioase si conifere asigura un mediu ferit de jungla de beton specifica unui oras atat de mare ca Viena. Aceasta padure este de fapt regatul veveritelor, unde mai multe specii de veverite domnesc nestingherite, intampinand oaspetii cu felul lor zglobiu de a fi, sarind de colo-colo ca si cand ar fi pe arcuri.

Putin mai jos, intrarea se face printr-o zona de acces similara cu cea a unui metrou, dar fara pereti, ci doar sistemul de plata, turistii gasind indrumare intr-un angajat amabil, care ii directioneaza in functie de ceea ce vor sa vada, sau le propune tururi. Odata intrati, turistii parcurg alei amenajate, gasind pe ambele parti ale aleii diverse zone, in care se afla de la pauni albi, lupi, capre si ursi la mufloni si alte animale interesante, toate aceste zone fiind amenajate intr-un fel in care captivitatea nu este subliniata, totul este discret, in loc de garduri de otel existand garduri din lemn, iar animalul respectiv este supravegheat in permanenta prin intermediul unor camere de luat vederi. Pe masura ce se coboara, se iese din paduricea mai sus mentionata si se ajunge in inima Gradinii Zoologice Schönbrunn, unde se poate vedea cum se amenajeaza o zona mare pentru o familie de ursi polari. Mai departe se regasesc zone inchise sau in aer liber, unde pot fi admirati pinguini, dar si foci. Urmand drumul, turistii sunt purtati catre tarcurile leilor, ai tigrilor sau jaguarilor. In continuare se poate ajunge chiar pe “domeniul” marelui Panda, care poate fi urmarit in toata splendoarea lui, in timp ce despica trunchiuri de bambusi si le savureaza incet, spre incantarea vizitatorilor.

O jumatate de zi petrecuta la Gradina zoologica Schönbrunn

Bineinteles, asta nu este tot, pe langa speciile mentionate, se pot observa numeroase specii de pasari, maimute, si multe alte animale, insa pentru a vizita in intregime Gradina Zoologica Schönbrunn, este necesarea alocarea unui timp mai indelungat, de cel putin o jumatate de zi. In cazul in care li se face foame, turistilor le sunt oferite bucate alese in spatiile special amenajate din cadrul Gradinei Tiroleze sau la Pavilionul Imparatului.

Un bilet la Gradina zoologica Schönbrunn, costa 18,5 euro pentru adulti, iar pentru grupuri mai mari de 10 persoane, 15 euro de persoana, copiii si adolescentii (pana in 19 ani) beneficiind de un tarif redus, de doar 10 euro de persoana. De asemenea, copiii cu varsta pana la 6 ani au intrarea gratuita.

Gradina Zoologica Schönbrunn este deschisa tot timpul anului, intervalul de vizitare variind in functie de anotimp. Cand este timpul inchiderii, de aproape 240 de ani, se trage “clopotelul imparatului”, fiind vorba de acelasi clopotel folosit in antichitate pentru anuntarea sosirii imparatului si a arhiducilor.

Va oferim cea mai ieftina cazare la Viena in pensiunile si hotelurile noastre si va invitam la Gradina zoologica Schönbrunn !