Life Ball Viena

Life Ball Viena 2013

Life Ball Viena

Life Ball Viena

Life Ball Viena, este considerat a fi unul din cele mai mari evenimente caritabile din Europa. Life Ball Viena este transmis si preluat de peste 60 de canale de televiziune, facandu-l accesibil oriunde in lume. Scopul principal al evenimentului Life Ball Viena este de a strange fonduri pentru lupta impotriva virusului HIV. Primul bal a avut loc in 1992, ca rezultat al organizatiei non-guvernamentale infiintata de catre Gery Keszler si Torgom Petrosian. A avut un succes rasunator, si ca dovada este in continuare un eveniment important si in zilele noastre. Life Ball Viena este cunoscut nu doar pentru grandoarea lui ci si prin felul in care constientizeaza publicul de importanta luptei impotriva acestei boli nimicitoare. Toate vedetele care participa sunt dedicate evenimentului, si isi folosesc celebritatea pentru a servi unui scop comun.

Life Ball Viena, un mare eveniment caritativ

Ceremonia de deschidere ofera publicului muzica variata, de la opereta la muzica pop. Life Ball Viena este un eveniment tematic, in fiecare an fiind prezentata o alta tema. Astfel, din totalul de 3780 de bilete disponibile, o parte este dedicata categoriei Style, fiind disponibile la jumatate de pret, doar pentru cei care respecta tema in curs a evenimentului, prin costumatia lor. De asemenea, un numar redus de bilete va fi oferit pentru tombola anuala ce are loc, prin intermediul diversilor parteneri, precum eBay. La aceasta tombola se inscriu in jur de 60.000 de persoane, in doar cele doua zile in care este permisa inscrierea. Participarea internationala este de asemenea permisa, insa pentru acestia sunt disponibile pachete complete, prin intermediul agentiilor de turism, ce includ atat biletul propriu-zis cat si cazare, transport si mese, in functie de disponibilitate. Uitandu-ne in urma, si analizand primul eveniment, care a pornit din cadrul comunitatii homosexuale, observam ca la editiile actuale ale Life Ball Viena participa atat persoane heterosexuale cat si homosexuali si lesbiene, nefacandu-se discriminari. Desi nu a fost initial un eveniment destinat comunitatii homosexuale, acestia au un numar limitat de bilete destinate special lor, pentru a fi siguri ca li se ofera o sansa egala de a participa.

Life Ball Viena 2013 – 1001 de nopti

Life Ball Viena - 1001 de nopti

Life Ball Viena – 1001 de nopti

Tema acestui an a fost “1001 nopti”, aceasta poveste plina de aventura, care inspira prin vointa personajelor de a trai. Life Ball Viena s-a desfasurat in doua etape, si anume prezentarea de moda, pe Magenta Carpet si Red Ribbon Catwalk si balul propriu-zis, ce se va tine in interiorul Primariei Vienei. Deschiderea evenimentului va dura aproximativ doua ore, in care purtatorii celor 3780 de bilete isi vor face aparitia, si li se vor prezenta incaperi si gradini care in tot restul anului nu sunt disponibile vizitatorilor. Printre celebritatile invitate in acest an, se numara personalitati politice, ca fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton dar si presedintele Austriei, Dr. Heinz Fischer, actrite precum Melanie Griffith si Hilary Swank, Barbara Eden, Carmen Electra, dar si alte staruri precum Sir Elton John si Fergi (Stacy Ann Ferguson). Pretul unui bilet variaza de la 750 de euro pana la 3000 de euro, in functie de optiunile de participare la Life Ball Viena.