Mariahilferstrasse – Shopping la Viena – Cazare la pensiunea Lucinel

Mariahilferstrasse – Shopping la Viena pentru toata lumea !

cazare viena Mariahilferstrasse

Mariahilferstrasse

Celebrul Shopping-Bulevard Mariahilferstrasse se afla nu departe de centrul istoric. Aici, pe cea mai lunga strada comerciala din Viena, va asteapta cateva sute de shoppuri unde gasiti toate categoriile de marfuri posibile…Venind in intampinarea celor ce doresc sa imbine in vacanta de la Viena, istoria cu prezentul, va recomandam si locul unde veti uita trecutul si veti cheltui prezentul…buget!!

Mariahilferstrasse si Cazare Viena

Cartierul 6 vienez, Mariahilf, situat imediat langa centrul orasului, este o zona foarte populata care se intinde de langa cartierul muzeelor ( Museumquartier ) pana la gara de vest ( Westbahnhof ).  Mariahilferstrasse este una dintre cele mai vechi strazi comerciale vieneze. Strada exista inca de pe vremea imperiului roman ! La inceputul sec XX au fost descoperite resturile unei strazi romane late de 11 metri ! Comertul de dupa anii ” 90 a contribuit insa cu adevarat la reputatia ei acuala. Aici puteti gasi magazine precum:  Zara, Swarovski, Esprit, New Yorker, Swatch, Nike, Puma, Adidas, Levis, Salamander, Tom Tailor, Samsonite, Humanic, Jones, Orsay, Pimkie, Promod etc, etc…

Aglomeratia si densitatea mare de centre comerciale si magazine de tot felul,  se datoreaza si faptului ca zona este pozitionata pe traseul metroului U3, care traverseaza Viena de la est la vest. Partea exterioara poate fi explorata si cu tramvaiul, insa aici lipseste multitudinea de magazine ce se gasesc doar in partea opusa. Pe de alta parte aceasta zona este foarte cunoscuta pentru oferta fetelor generoase 🙂 !

Mariahilferstrasse a suferit modificari importante in anii 90 cand s-a construit si metroul U 3 care o deserveste. La inceput au fost construite trotuare late de zece metri pe ambele parti si au fost plantati sute de copaci. Dupa anul 2013

Shopping de Craciun pe Mariahilferstrasse

In perioada sarbatorilor de iarna Mariahilferstrasse este transformata in zona pietonala pentru a permite milioanelor de oameni sa isi faca cumparaturile. Numarul turistilor care viziteaza Viena, a crescut considerabil in ultmii ani, astfel cazarea trebuie din timp organizata.

Pensiunea Lucinel va invita sa petreceti cateva zile de vacanta la Viena, si apoi sa va impartasiti impresiile despre shopping pe Mariahilferstrasse.