Muzeul de istorie a Artei din Viena

Muzeul de istorie a Artei din Viena

Muzeul de istoria artei

Muzeul de istoria artei

Muzeul de istorie a Artei din Viena,  va prezenta in 2019, o colectie unica de exponate din vremea imperiului Habsburgic, colectie expusa la muzeul din Viena pe o suprafata de circa 2700 de mp. Intr-o perioada in care Evul Mediu, se transforma incet, odata cu Renasterea, in vremuri moderne, imparatii si arhiducii imperiului Habsburgic au inceput sa colectioneze o sumedenie de obiecte de arta, in care erau stocate informatii despre acea perioada din care proveneau. Au reusit sa combine arta cu natura, numeroase succese din tehnologia si stiinta vremii dar si diverse obiecte rare de arta, dupa preferintele personale, colectiile fiind pastrate de-a lungul secolelor in numeroase resedinte habsburgice si lasate mostenire urmasilor familiei regale, ca intr-un final sa fie expuse in acest muzeu, inaugurat in Octombrie 1891 de Franz Josef  I si deschis apoi publicului la sfarsitul lunii Noiembrie a aceluiasi an.

Arhitectii si Constructorii Muzeului  din Viena, vienezul Carl von Hasenauer si celebrul architect german Gottfried Semper, care au inceput constructia muzeului in Noiembrie 1871, nu au facut ecomonie in alegerea materialelor, din contra, au folosit cele mai valoroase materiale in constructia, amenajarea si apoi asezarea exponatelor. Astfel arhitectura, amenajarile interioare cat si asezarea exponatelor in muzeu, creaza o armonie incredibil de rar intalnita !

Muzeul de istorie a Artei din Viena – Creatie  Habsburgica

Muzeul de istorie a Artei din Viena

Muzeul de istorie a Artei din Viena

Pasiunea Habsburgilor pentru a colectiona, pasiune ce a dainuit secole intregi, a avut ca rezultat un univers intreg de arta si frumusete, acest univers fiind expus in cadrul Muzeului de arta din Viena, unde sunt prezentate peste 2200 de obiecte de arta, fiecare avand propria sa poveste, atat despre cine a creat-o pana la cel care a colectionat-o, pentru a putea fi expusa in zilele noastre. Muzeul din Viena adaposteste lucrari ale unor fierari maestri, sculpturi desavarsite, atat din bronz cat si din alte materiale exotice precum aurul, fildesul, vase din ceramica etc.  Toate aceste obiecte sunt unice, si au fiecare o vechime impresionanta, incantand ochii milioanelor de admiratori anual. In anul 2012 Muzeul de istoria a Artei  din Viena, a avut peste 1,35 milioane de vizitatori !

Muzeul de istorie a Artei din Viena – Preturi de intrare

Pretul unui bilet variaza intre 12 EUR si 15 EUR, in functie de numarul vizitatorilor din grup.

Pentru grupuri peste 10 Persoane se acorda reduceri.

Muzeul de istorie a Artei din Viena

Muzeul de istorie a Artei din Viena

Tinerii sub 19 ani si copii ani au intrarea gratuita la Muzeul de istorie a Artei din Viena.