Oktoberfest la Viena

Octoberfest Viena

Oktoberfest la Viena 2019 – de 10 ani sărbatoarea berii şi muzicii in Prater !

26 Septembrie – 13 Octombrie 2019 – Pajiştea Împăratului – Kaiserwiese în Prater !

Ca cea mai mare serbare de toamnă din Viena, Oktoberfest, oferă tot ceea ce face Austria atât de incomparabilă.

Obiceiuri, meșteșuguri și delicatese din abundenţă – muzică, stil de viață in costum naţional !

Oktoberfest_Viena_plan

Printre invitații festivalului se numără și numeroase vedete sau personalităţi din afaceri, politică, artă și cultură.

Trei corturi imense special amenajate pentru acest fel de evenimente in aer liber, vă aşteaptă cu muzică live, delicatese culinare si râuri de  băutură

Cu 80 de metri lungime și 35 de metri lățime, cortul Gösser ( Gösserzelt) este cel mai mare dintre corturile festivalului  Oktoberfest la Viena și poate găzdui aproximativ 3.500 de invitați.

In mijlocul locației se află un balcon pe care scrie Gösser şi care oferă o vedere perfectă asupra scenei și a „acțiunii”.

Octoberfest_Viena

În cortul Wiesbauer, zilnic pană la 1700 de invitaţi la Oktoberfest, cantă impreună cu diferite trupe din scena de muzică populară austriacă. Pe lângă decorarea festivă, cortul, care poartă numele producătorului austriac de cârnați Wiesbauer, are in faţă o terasă la soare și o vedere directă catre roata uriaşă din Viena.

Octoberfest_Viena_wiesbauerzelt

 

Cortul împărătesc Wojnar, numit după producătorul austriac de delicatese, găzduiește aproximativ 1.400 de invitați în cadrul festivalului Oktoberfest. Caracteristică specială a cortului este acoperișul transparent cu vedere la spre roata uriaşă din Prater.

Octoberfest cort wojnar

 

Apoi mai sunt incă 5 locuri amenajate, numite Almwiesn (stână /păşune alpină !) al Oktoberfest-ului din Viena care au propria terasă/pridvor (Schanigarten). Acestea sunt deschise intre orele 11.30 și 1 noapte.

În plus față de o gastronomie de lux, ” pășunile alpine ” oferă vizitatorilor spectacole de muzică live și acea atmosferă de petrecere după partia de schi (Apres ski ).

Mâncărurile și băuturile sunt servite în crama – Winzer Stadl , podul cu Fîn – Heuboden – și stâna cu şampanie – Champagner Alm

Oktoberfest_Kolalik

Apoi in 18 si 19 Octombrie 2019, tradiționalul Oktoberfest va avea loc în Prater la Castelul umflat cu aer (Luftburg Kolarik).

Deja pentru a zecea oară „castelul” Luftburg Kolarik, imbrăcat in straie sărbătorești, vă aşteaptă cu un program variat și dispoziție de petrecere !

Incepând cu 26 Septembrie, vă aşteptăm cu voie bună sa participaţi la Oktoberfest la Viena !