Trafic, parcare si cazare la Viena, informatii si sfaturi utile pentru turistii romani !
Parcare si cazare la Viena prezentată celor care vor sa viziteze Austria cu masina.
Ne adresăm in special celor care cauta cazare cu parcare gratuita pentru masina la Viena.
Aici veti găsi multe informaţii despre trafic si parcare in Viena !
Pentru o vacanţa lipsita de evenimente neplacute, pe lângă pregătirea si verificarea tehnică a masinii inainte de a porni la drum, trebuiesc in primul rând respectate cu stricteţe semnele de circulaţie pe intreg parcursul vacanţei !!
De exemplu trebuie respectată viteza de deplasare de la intrare in Austria pana la Viena şi bineinţeles pe toate drumurile naţionale sau locale.
Pe autostrada A 4, acea portiune de la graniţă maghiară pana la Viena, sunt montate peste 6 radare video performante, camere care filmeaza intreaga circulatie, nu doar fotografiaza masinile care depăşesc viteza legală ! Astfel pot fi emise amenzi si pentru absenţa centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil ! Apropo centura de siguranţă: Toţi pasagerii, deci si cei din spate TREBUIE să-şi pună centură de siguranţă pe drumurile din Austria.
Apoi mai este un aspect neglijat de turiştii români si anume :
Scăunel pentru copii !
Legea spune aşa:
Copii mai mici de 12 ani sau mai scunzi de 135 cm ori cu o greutate mai mica de 36 de kg TREBUIE sa fie aşezaţi in scăunel sau ridicător potrivit.
Totodată trebuie fixaţi cu centura de siguranţă in aşa fel incât centura să treacă transversal peste piept NU peste gâtul copilului !
Nu puţini dintre turiştii români si in general turiştii din estul Europei au fost opriţi in trafic, controlaţi si amendaţi pentru nerespectarea regulamentului privitor la scăunelul pentru copii.
Informaţii şi sfaturi utile pentru turiştii români despre Parcare si Cazare la Viena 2024
Dar Vigneta ati lipit-o in parbriz ??
La capitolul obligativitate mai intra si achizitionarea vignetei, doar daca circulati pe autostrazi, insa ar fi bine sa fie achizitionata preventiv.
Pentru ca o lucrare neprevazuta de intretinere a drumurilor sau un accident va poate redirectiona pe autostrada.
Verificarea vignetei este automata pe autostrazi, prin intermediul camerelor de luat vederi, uneori impreuna cu radare si veti primi sigur amenda prin posta acasa in Romania.
Preturile sunt accesibile, de exemplu pentru 10 zile, o vigneta pentru masini sub 3,5 tone costa cca 10 euro. Autoritatile solicita lipirea acestei vignete in partea de mijloc sus sau stanga sus a parbrizului. Este mai bine sa cumparati aici => Vigneta Austria ONLINE inainte de a porni la drum spre Austria, astfel e mai ieftin si evitati schimbul valutar neavantajos de la granite !! Daca nu o cumparati online trebuie sa o lipiti corespunzator (lipiti, deci nu doar o afisati in parbriz, deoarece cumpararea si nelipirea ei va poate aduce sanctionarea!), in caz contrar riscati amenzi cuprinse intre 120 si 360 de euro, in functie situatie.
Multi dintre noi apreciaza plimbarile cu masina, cel mai mult din perspectiva pasagerului. Dar cum receptioneaza aceste deplasari soferul, care trebuie sa fie foarte atent, avand o responsabilitate uriasa de fiecare data cand se urca la volan?
Condusul in Austria este simplu, starea generala a drumurilor fiind foarte buna, ele fiind semnalizate corespunzator, iar infrastructura este conform celor mai inalte standarde. Bineinteles, un prim pas pentru un trafic civilizat ar fi respectarea celorlalti soferi, atat prin conduita de drum, cat si prin starea autovehiculului, sa fie corespunzator echipat pentru drum, in stare tehnica buna (becuri functionale, farurile calibrate corespunzator, rotile echilibrate iar cauciucurile sa aiba presiunea optimala in functie de greutatea REALA a masinii in vacanta respectiva !! 5 persoane in masina + 5 valize pline + alimente si bauturi inseamna uneori peste greutatea maxima admisa a masinii !!!
Parcare si Cazare Viena – OK ? Dar …
Aveti cauciucuri de iarna prin Austria ??
Este important de retinut ca in fiecare an, in perioada sezonului rece din 1 Noiembrie pana pe 15 Aprilie, toate autovehiculele si autoutilitarele sunt obligate prin lege sa fie echipate cu anvelope de iarna. Daca strada este uscata in aceasta perioada, nu vei fi amendat pentru ca masina ta nu este echipata cu cauciucuri de iarna si nu stă poliţia pe strada sa facă controale la cauciucuri…Dar daca carosabilul este acoperit cu zapada, gheata, este lapovita sau conditiile meteorologice impun folosirea cauciucurilor de iarna, atunci se fac controale in benzinarii si locuri de popas, parcari dar mai ales in orase prin cartiere mai putin aglomerate unde conducatorii auto pot fi opriti pentru un control de rutină…Amenda usturatoare si ridicarea certificatului de inmatriculre este masura luata de catre politie…
Circulatie fluenta, drumuri bune
Despre Viena, se pot spune doar lucruri de bine! Ca sofer esti privilegiat de un sistem foarte bine pus la punct de evitare a aglomeratiei, prin camere de luat vederi plasate strategic, senzori de proximitate precum si un sistem de corelare a semafoarelor in functie de zona si ora. Benzile sunt ceva mai inguste decat in Romania, dar sunt calculate ca pentru o masina medie-mare, in asa fel incat sa nu existe evenimente neplacute.
Traficul are tendinta de a se desfasura cu o viteza ceva mai mare decat in alte orase, deoarece fiecare stie foarte bine unde merge, ce are de facut si cum este drumul, lipsind manevrele facute haotic sau indecis. Toti soferii sunt politicosi, mai ales daca se da dovada de maniere la volan. Un lucru foarte important este respectarea semnelor pentru biciclisti si atentia sporita la acestia, deoarece ei sunt pusi pe primul plan in toata aceasta mare arhitectura urbana.
Drumuri naţionale si autostrăzi bune !
Drumurile sunt bune, pe alocuri mai poti intalni cateva denivelari line, probabil urmare a unor lucrari de intretinere, insa nimic deranjant, din punct de vedere al confortului sau sigurantei. Semafoarele, pe langa faptul ca sunt corelate, tin mai mult pe verde, si mai putin pe rosu pe arterele principale, astfel favorizand fluxul de masini, nu gatuindu-l. Regulile si zonele de parcare sunt respectate cu sfintenie, ele fiind marcate corespunzator chiar si la un banal colt de strada care poate parea nesemnificativ. Politia este vigilenta si reuseste sa mentina aceasta stare de siguranta, intr-o maniera pasiva. Un lucru nemaipomenit este ca noaptea toate strazile sunt luminate corespunzator, fie ca sunt artere principale sau stradute laturalnice, condusul noaptea devenind mult mai putin obositor.
Dupa o zi, două, oricine ştie sa conducă in oraşe mari, aglomerate si semi-aglomerate, se va adapta cu usurinta la Viena, iar condusul, nu va mai fi un chin ca in aproape toate orasele din Romania. Pentru majoritatea soferilor romani, traficul la Viena devine o placere !
Toţi oaspeţii nostri cazati la pensiuni si la hotelurile din Viena sau din imprejurimi, primesc adrese unde pot parca gratuit masina in Viena !
Aceste adrese sunt ZILNIC ACTUALIZATE !! VĂ RECOMANDĂM SA NU RISCAŢI PARCAREA MAŞINII DVS IN VIENA DUPĂ INFORMATIILE GĂSITE PE NET !! AU FOST RIDICATE MII DE MAŞINI PARCATE IN LOCURI NEPERMISE in 2024 ! Costurile depasesc 400 de euro…
Noi verificăm si ne informăm zilnic DIRECT DE LA ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ VIENEZA unde este parcarea restricţionată provizoriu sau pe termen lung, care-i durata lucrărilor de intretinere si de repatatie a drumurilor vieneze etc…
Optaţi pentru o cazare ieftina cu parcare gratuită in Viena la pensiuni cât si la hoteluri.
In functie de categoria locatiei si de serviciile oferite, Pretul cazarii la Viena incepe de la 35 euro/noapte sau puteti plati si in Lei !
La pensiunile noastre parcarea este totdeauna gratuita !
Deci va putem oferi si in 2024 cea mai ieftina cazare cu parcare la Viena .