Pe urmele lui Marc Aurel la Viena. Petronell-Carnuntum oras milenar.

CUCERESTE,  DESCOPERA,  EXPERIMENTEAZA,

Petronell-Carnuntum, veche cetate romana

Expozitia internationala de turism si cultura milenara din Austria, a deschis portile vizitatorilor din lumea-ntreaga pe data de 16 aprilie 2011, cand a inceput unul dintre cele mai mari, prin amploarea si durata lui, eveniment cu caracter turistic, culturar si istoric din Europa!

Pe o distanta de peste 70 de km, incluzand Viena si toate localitatile de pe malul sudic al Dunarii, pana la granita cu Slovacia si Ungaria, sute de obiective turistice si istorice isi asteapta vizitatorii, care dupa estimarile organizatorilor vor fi peste 2,5 milioane la numar !!

Peste 40 de milioane de euro au fost investiti in ultimii ani in regiunea Austria de Jos, mai ales in Petronell-Carnuntum, primul oras construit de romani pe teritoriul actual al Austriei, in timpul primului mare  imparat  Augustus, in anul 6 dupa Hristos, de catre Tiberius, fiul sau, urmas la tronul Romei. Insasi imparatul Marc Aurel a petrecut  in Carnuntum si Viena (Vindobona) cativa ani, pe timpul razboaielor contra marcomanilor.

Regiunea este plina de vestigii istorice, orasul roman Carnuntum, fiind aproape complet restaurat iar  parcul arheologic  invita la o adevarata calatorie in timp  prin “ Vila Romana” , Muzeul Luminiilor si Muzeul Carnuntium precum si printr-o baie termala romana complet functionala ! O savoare pentru amatorii de wellness…

In apropiere se afla  vechea cetate de aparare habsburgica, Hainburg, una dintre cele mai vechi si mai bine pastrate cetati din Europa! Construita  de imparatul  Heinrich al  III –lea in 1050, in varful unui munte pomenit in cantecul Nibelungilor, cetatea devine odata cu construirea “ Portii vieneze “ intre 1220 si 1225  cea mai mare si importanta cetatea fortificata din centrul Europei !

In muzeul “ Kulturfabik “ din Hainburg  pot fi  vazute exponate de mare valoare  istorica, multe documente unice, si totodata se poate plimba printr-o jungla ecuatoriala, sau se pot admira celebre portelanuri chinezesti !!!!

Bineinteles ca intreaga regiune,  cu o infrastructura  demna de invidiat, asteapta zilnic miile de vizitatori in hoteluri, restaurante si cafenele  pentru toate gusturile iar marile centre comerciale  din apropiere cum ar fi Outlet-ul din Parndorf  sau Eco Plus Park-ul din Bruck an der Leitha,  atrag cu preturi speciale amatorii de shopping ! Capitala Slovaciei, Bratislava, la randul ei o destinatie turistica importanta, se afla in apropiere la numai 10 minute de mers cu masina !

Turistii romani care in perioada Expozitiei  Turistice Internationale, doresc sa petreaca cateva zile frumoase si de neuitat la Viena sau in imprejurimile capitalei austriece, sunt cu mare placere intampinati si profita de preturi speciale in urmatoarele pensiuni si hoteluri din zona :

–          Pensiunile  Lucinel  – cea mai buna si mai ieftina cazare  intr-o pensiune la Viena