Trafic, parcare si cazare la Viena, informatii si sfaturi utile pentru turistii romani !

Informatii si sfaturi utile pentru turistii romani despre Parcare si Cazare la Viena

Multi dintre noi apreciaza plimbarile cu masina, cel mai mult din perspectiva pasagerului. Dar cum receptioneaza aceste deplasari soferul, care trebuie sa fie foarte atent, avand o responsabilitate uriasa de fiecare data cand se urca la volan?

Parcare si cazare la Viena

Parcare si cazare la Viena

In continuare vom incerca sa prezentam celor care vor sa viziteze Austria cu masina, in special Viena, cateva indicatii pretioase pentru o vacanta lipsita de evenimente neplacute.

Condusul in Austria este simplu, starea generala a drumurilor fiind foarte buna, ele fiind semnalizate corespunzator, iar infrastructura este conform celor mai inalte standarde. Bineinteles, un prim pas pentru un trafic civilizat ar fi respectarea celorlalti soferi, atat prin conduita de drum, cat si prin starea autovehiculului, sa fie corespunzator echipat pentru drum, in stare tehnica buna (becuri functionale, farurile calibrate corespunzator, sa nu scoata fum excesiv etc.).

Parcare si Cazare la Viena – OK ! 

Dar Vigneta si Cauciucuri de iarna in Austria – OK ??

Este important de retinut ca in fiecare an, in perioada 1 noiembrie – 15 aprilie toate autovehiculele si autoutilitarele sunt obligate prin lege sa fie echipate cu anvelope de iarna, indiferent de conditiile meteorologice din intervalul amintit. La capitolul obligativitate mai intra si achizitionarea vignetei, doar daca circulati pe autostrazi, insa ar fi bine sa fie achizitionata preventiv, pentru ca o lucrare neprevazuta de intretinere a drumurilor va poate redirectiona pe autostrada, iar verificarea vignetei este automata pe aceste drumuri, facandu-se prin intermediul camerelor de luat vederi, uneori impreuna cu radare. Preturile sunt accesibile, de exemplu pentru 10 zile, o vigneta pentru masini sub 3,5 tone costa 8 euro. Autoritatile solicita lipirea acestei vignete in partea de mijloc sus sau stanga sus a parbrizului. Este bine in general sa o cumparati si sa o lipiti corespunzator (lipiti, nu afisati, deoarece cumpararea si nelipirea ei va poate aduce sanctionarea!), in caz contrar riscati amenzi cuprinse intre 120 si 360 de euro, in functie de gravitatea situatiei.

Circulatie fluenta, drumuri  bune – Parcare si cazare la Viena

Despre Viena, se pot spune doar lucruri de bine! Ca sofer esti privilegiat de un sistem foarte bine pus la punct de evitare a aglomeratiei, prin camere de luat vederi plasate strategic, senzori de proximitate precum si un sistem de corelare a semafoarelor in functie de zona si ora. Benzile sunt ceva mai inguste decat in Romania, dar sunt calculate ca pentru o masina medie-mare, in asa fel incat sa nu existe evenimente neplacute.

Traficul are tendinta de a se desfasura cu o viteza ceva mai mare decat in alte orase, deoarece fiecare stie foarte bine unde merge, ce are de facut si cum este drumul, lipsind manevrele facute haotic sau indecis. Toti soferii sunt politicosi, mai ales daca se da dovada de maniere la volan. Un lucru foarte important este respectarea semnelor pentru biciclisti si atentia sporita la acestia, deoarece ei sunt pusi pe primul plan in toata aceasta mare arhitectura urbana.

Drumurile sunt bune, pe alocuri mai poti intalni cateva denivelari line, probabil urmare a unor lucrari de intretinere, insa nimic deranjant, din punct de vedere al confortului sau sigurantei. Semafoarele, pe langa faptul ca sunt corelate, tin mai mult pe verde, si mai putin pe rosu pe arterele principale, astfel favorizand fluxul de masini, nu gatuindu-l. Regulile si zonele de parcare sunt respectate cu sfintenie, ele fiind marcate corespunzator chiar si la un banal colt de strada care poate parea nesemnificativ. Politia este vigilenta si reuseste sa mentina aceasta stare de siguranta, intr-o maniera pasiva. Un lucru nemaipomenit este ca noaptea toate strazile sunt luminate corespunzator, fie ca sunt artere principale sau stradute laturalnice, condusul noaptea devenind mult mai putin obositor.

Dupa o zi, doua, oricine stie sa conduca in orase mari, aglomerate si semi-aglomerate, se va adapta cu usurinta la Viena, iar condusul, nu va mai fi un chin ca in aproape toate orasele din Romania.  Pentru  majoritatea soferilor romani, traficul la Viena devine o placere !

In functie de categoria hotelului si de serviciile oferite, Pretul camerelor si apartamentelor la Viena incepe de la 60, 70 euro/noapte !

La pensiunile noastre pretul camerei duble incepe de la 39 euro / noapte, cu parcare si mic dejun incluse. Deci va putem oferi parcare si cazare la Viena