Viena, Noaptea Muzeelor

VIENA Noaptea muzeelor

VIENA NOAPTEA MUZEELOR, inseamnă ca peste 80 de muzee şi galerii de artă din Viena, vor deschide porţile sutelor de mii de vizitatori din lumea-ntreagă.

Evenimentul cultural este răspândit la scară naţională. Peste 660 de muzee din Austria vor primi milioane de vizitatori !

Nu mai e nici o noutate faptul că Viena abundă de muzee, galerii de artă, săli de teatru si concerte…

Viena este o capitală a culturii europene…Numărul muzeelor se ridică la peste 80 !

Dacă vara, muzeele împânzite de turiști sunt limitate unui program strict, iată ca toamna aduce cu ea un eveniment mult aşteptat de iubitorii de frumos:

VIENA, Noaptea muzeelor pe 6 Octombrie 2019  !

Noaptea muzeelor la Viena ,,Lange Nacht der Museen Wien”.

Adică o noapte albă a muzeelor, care durează până la ora 1 noapte !

NOAPTEA MUZEELOR VIENA

Noapte muzeelor la Viena este destinată vizitării  ” pe interior ” a celor mai reprezentative edificii culturale de la Viena !

Cu siguranță veți găsi un muzeu din vreun domeniu care vă interesează: artă clasică, artă modernă, istorie..

Sau arhitectură, ştiinţe naturale, stiinţă şi tehnică, medicină etc etc

Această seară specială are loc la data de 6 Octombrie.

Pentru a vă programa din timp vacanța, găsiți informații utile in limba engleză despre fiecare muzeu in parte aici : https://langenacht.orf.at/en/

Viena, noapte muzeelor – 80 muzee = 1 singur bilet !

Viena_Noaptea_muzeelor

Deci pe 6  Octombrie 2019, cu plata unui singur bilet de intrare la un muzeu se pot vizita zeci de muzee vieneze.

Realistic insă, chiar şi cei mai insetaţi de artă şi cultură, totodată mai rezistenti la alergatura printre vitrine, exponate şi tablouri, animale impăiate, faraoni si sarcofage, vor putea vizita doar cateva dintre lacasurile vieneze care adapostesc adevarate comori spirituale universale…

Mii de turişti români, in al caror sistem de valori, cultura si arta, in toate formele ei de manifestare, au o insemnatate deosebită, vor fi prezenti la Viena pentru a profita de această ocazie specială.

Pe langă oferta de cazare la Viena la preţuri speciale pentru conationali, Pensiunea Lucinel a oferit gratuit turiştilor români,  5 bilete de intrare la muzeele vieneze cu ocazia evenimentului Noapte muzeelor la Viena.