Ghid Turistic Viena

Am pregatit un  ghid turistic la Viena pentru dvs ! Ghidul poate fi accesat ORICAND si ORIUNDE aveti internet.

Cu ajutorul acestui ghid turistic, care-i PRACTIC  si contine informatii CONCRETE de care aveti NEVOIE la Viena, excursia dvs in capitala Austriei va fi mult mai usor de organizat. Veti castiga timp si economisi bani urmand recomandarile noastre.

Pentru toti oaspetii nostri am realizat un traseu turistic pentru mai multe zile in functie de durata sederii.

In primul rand va punem la dispozitie harta mare a Vienei, impreuna cu traseele mijloacelor de transport in comun si cu mersul trenului urban S 7, harta pe care o veti gasi la receptia hotelului sau la pensiune.

1.) Pentru oaspetii nostri care vin cu masina la Viena :

Cu_masina_la_Viena

Masina dvs ramane in siguranta la hotel sau la pensiune unde aveti parcarea gratuita !

Va rog sa cititi in partea de mai jos a paginii, ghidul turistic daca folositi mijloacele de transport in comun.

Oaspeţii care doresc sa meargă cu maşina in centrul Vienei, la Schönbrunn sau la alte obiective turistice vor primi ZILNIC o listă cu adrese (listă PERMANENT ACTUALIZATA ) unde vor putea parca gratuit maşina in Viena ! GARANTAT !

NU PIERDETI VREMEA ŞI NU CĂUTAŢI DVS  pe NET INFORMAŢII DESPRE LOCURI DE PARCARE GRATUITĂ IN VIENA !

FACEM NOI ASTA ZILNIC PENTRU DVS !  Veţi putea PARCA MAŞINA  dvs GRATIS sau foarte IEFTIN in VIENA !

2.) Pentru oaspetii nostri care vin cu avionul la Viena:

cu_avionul_la_Viena

Dupa aterizare SUNATI-NE la numarul de telefon deja cunoscut si urmati traseul de mai jos :

CAZARE LA VIENA cu Transfer Gratuit de la aeroport

INDIFERENT la care dintre locatiile noastre aveti facută rezervarea, cumparaţi imediat după iesirea din terminal, de la ghiseul marcat cu 2, abonamente pe perioada şederii pentru zona centrala.

Daca veniti la Viena la inceputul saptămânii sau minim 3 zile, cumparati va rog abonamente pentru o saptamana (ambele variante costa cca. 17 euro/persoana) in felul asta veti primi o atentie din partea casei.

Recomandarea noastră a fost urmată de mii de famili de turisti români in ultimii 10 ani si funcţionează aşa:

Abonamentele la purtător rămân valabile si după terminarea sejurului dvs, deci, vor putea fi folosite in acea saptamana de catre următorii turisti care va vor fi foarte recunoscători! Cumpărarea abonamentelor săptămânale nu costă nimic in plus faţă de cele valabile 72 de ore !!

Unii dintre oaspetii noştri sunt norocoşi si primesc acest dar neasteptat ! Asadar dorinta noastra este ca 2 serii de turişti români sa aibă de căştigat fără sa coste NIMIC in plus ! Abonamentele săptămanale pe toate mijloacele de transport in comun la Viena, costa 17 euro /pers. adultă, pretul fiind identic cu cel al abonamentelor pe 72 euro ! Cu inima deschisa va destăinuim ca atentia din partea casei, pe langa serviciile oferite, reprezinta cea mai sincera forma de va face sa va amintiti de excursia dvs la Viena si poate sa reveniti la noi si cu o alta ocazie…

Abonamentele sunt valabile pe TOATE mijloacele de transport in comun din Viena : Tramvai (Strassenbahn), Autobuz (Bus), Metrou (U-Bahn) si Trenuri rapide (Schnellbahn). Raza de acoperire a abonamentului depaseste insa limitele administrativ teritoriale ale Vienei.

Celor care petrec un sejur mai lung ca durata, exemplu 3 zile, sau daca sederea la Viena este mai lunga, le recomandam sa achizitioneze Vienna Pass, care are mai multe avantaje (detalii intr-o sectune separata).

Ideia cu abonamentele saptamanale de mai sus, functioneaza si in cazul pass-ului vienez !

Ghid_turistic_Viena

Pentru oaspetii cazati la pensiuni:

Urmati pe jos traseul catre gara trenului urban S 7 care face legatura dintre aeroport, pensiune si centrul Vienei.

Calatoria cu trenul in Austria este o placere:

Vagoanele sunt foarte curate, confortabile si extrem de silentioase.

Dotat cu aer conditionat si Tv local + Wi Fi, trenul urban S 7 ofera conditii optimale nu doar de transport ci si efectiv de petrecere foarte placuta a calatoriei.

Traseu_gara

Oaspetii cazati la hotel au de mers cu trenul urban S 7 cateva minute pana la statia Schwechat, unde coboara si urmeaza traseul de mai jos pana la hotel:

raseu_pietonal_catre_Arion

Ghid turistic Viena daca folositi mijloacele transport in comun

Dupa cazare si acomodare porniti cand doriti dvs spre zona centrala.

De la hotel sau de la pensiune pana la statia trenului urban S 7 cunoasteti deja traseul.
Daca ati venit cu masina, sau inca nu v-ati cumparat abonamente de la aeroport o faceti acum de la automatul aflat in pasajul subteran al statiei. Bineinteles ca poate fi achizionat din oricare statie de metrou din Viena.

Automatul are meniu in mai multe limbi straine.

C:\Users\Administrator\Desktop\Automat_pentru_bilete_Viena.png

Cunoscatorii de limba engleza vor putea achizitiona cu usurinta biletele sau abonamentele dorite.

Puteti achita cu bancnote mici (5-10-20 euro) sau monezi.

Transportul in comun are urmatoarele preturi :
Bilet simplu 2,40 €/pers.; Abonamente:  24 ore = 8.10 €/pers.;  48 ore = 14.10 €/pers.;  72 ore/Saptamana = 17.10 €/pers.

De la hotel pana la statia Rennweg faceti cca 15 minute cu trenul urban S 7. Coborati la aceasta statie si mergeti pe jos cateva sute de metri pana la Belvedere. Langa palatul Belvedere se afla si Gradina Botanica a universitatii din Viena pe care o puteti vizita GRATUIT…merita a fi vizitata. Detalii suplimentare si traseul turistic optimal de la Belvedere spre centrul Vienei gasiti pe site-ul nostru intr-un articol referitor la calatoria cu Trenul Transilvania de la Cluj la Viena, tren care ajunge in gara centrala Hauptbahnhof Wien.

Ghid Turistic Viena obiective

Daca doriti sa incepeti vizitarea chiar din centrul Vienei, atunci mergeti inca o statie pana la Wien Mitte/Landstrasse. 

Transport in comun Viena

In apropierea acestei statii centrale, la doar cateva sute de metri, se afla parcul orasului unde-i celebra statuie aurita a lui Johann Strauss cat si a mai multor personalitati din viata muzicala si culturala austriaca si vieneza precum: Franz Schubert, Franz Lehar, Robert Stolz, Hans Makart. Una dintre cele mai frumoase cladiri din Viena, Kursalon – construita in stil renascentist dupa planurile arhitectului  Johann Garben, a devenit la doar un an de la inaugurea din 1857, sala de concerte si dans pentru lumea mondena.

Johann Strauss a sustinut primul sau concert in aceasta minunata cladire:

Ghid turistic Viena Kursalon_Wien

Mai jos aveti o harta in limba romana, facuta special pentru dvs ca turist roman.

Dati clic aici pe  => Obiective Turistice Viena si veti putea vizita toate obiectivele turistice importante din centrul Vienei. Cu ajutorul acestei harti turistice va puteti organiza vizitarea muzeelor, bisericilor, catedralei, operei vieneze intr-o ordine realistica pentru a castiga timp.

Centrul Vienei este relativ mic ca suprafata, astfel odata ajunsi in Wien Mitte/Landstrasse puteti incepe plimbarea si vizitarea fara sa folositi mijloace de transport.
Recomand celor care inca nu au mai fost la Viena, sa intreprinda mai intai un tur al centrului cu tramvaiul 1 pentru asi face o ideie generala despre oras, apoi sa porneasca pe jos…

1 .Pentru Stephansdom, Hofburg, Primaria Vienei, Parlament, Mariahilferstrasse (shopping), lauti metroul portocaliu, U 3, din Wien Mitte/Landstrasse si mergeti 2 statii, respectiv 3, 4 sau 5 exact in ordinea obiectivelor mentionate.

2. Pentru Prater (Muzeul Figurilor de ceara, Roata mare),  luati metroul rosu, U 1, din fata catedralei  Sf. Stefan ( Stephansdom ), si mergeti 3 staţii.

Pentru Turnul Dunarii ( Donauturm ), mergeţi 7 staţii (coboraţi la staţia Alte Donau).

In turn se urca cu un lift de mare viteza pana la 170 metri inaltime, de unde admirati panorama Vienei.

Puteti servi o gustare sau mai bine : savurati o cina romantica in al  „noua-lea cer ” !!

Restaurantul din nori, ofera pachete romantice la 24 euro pentru cei care-si doresc astfel de momente unice…

Ghid turistic Viena

3. Din Wien Mitte/Landstrasse, luati metroul verde, U 4, pentru Palatul si Grădina zoologică de la Schönbrunn, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice la Viena.

Despre Schönbrunn se poate scrie si povesti probabil cateva luni fara a te repeta…Are o istorie fascinanta care incepe pe la 1311, când undeva in zona actualului palat, era o moara pe râul Viena, râu care si in prezent curge prin fata Schönbrunnului, la cateva sute de metri de palat, ascuns insa ochilor de pasajul semisubteran a metroului vienez. Timp de cateva sute de ani, zona a fost plina de mori pentru măcinat cereale, mori invârtite de apele râului Viena.

In secolele 14 si 15 domeniul aparţinea abaţiei (Stift) Klosterneuburg, apoi a fost cumpărat de Impăratul Maximilian II la mijlocul secolului al 16-lea. Astfel teritoriul care ulterior a fost numit Schönen Brunnen (izvor frumos) de catre Impăratul Matthias a devenit proprietatea familiei de Habsburg.

Din 1642 domeniul a fost redenumit > Schönbrunn, care s-a pastrat peste secole pana azi…

Ghid turistic Viena